ESITTELYSSÄ: Paralumilautailija Matti Suur-Hamari

Olen Matti Suur-Hamari, 29-vuotias vammaisurheilija ja lajini on lumilautacrossi.

Olen laskenut aktiivisesti lumilaudalla vuodesta 1999 asti jolloin kaverini houkuttelivat minut rinteeseen lumilaudan kanssa. Tähän asti olin viihtynyt rinteissä suksien päällä, mutta kerran kun sain lumilaudan jalkoihini niin sen koomin en ole suksien päällä ollut. Nuoruusvuosina laskettiin miltein joka päivä kun oli vain mahdollista mennä rinteeseen, pidettiin hauskaa kavereiden kanssa ja rakennettiin hyppyreitä ja laskupaikkoja mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Ikinä ei kumminkaan osallistuttu mihinkään viralliseen kilpailuun, laskeminen oli siihen aikaan puhtaasti vaan hauskanpitoa.

matti_5484

Vuonna 2009 jouduin onnettomuuteen moottoripyörän kanssa kun ajoin risteyskolarin auton kanssa. Siitä seurasi se että vammauduin vakavasti ja vasen jalkani jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta. Silloin mieleen väistämättäkin hiipi ajatus että olisiko tämä kaikki hauskanpito nyt lopussa?

Löysin sattumalta netistä videon missä saman vamman omaava sääriamputoitu ihminen skeittasi ja laski lumilaudalla. Tämän videon näkeminen inspiroi minua siinä hetkessä todella paljon ja siltä istumalta päätin että onnettomuudestani seurannut vamma ei olisi este mihinkään, eikä edes hidaste vaan se olisi haaste joka minun tulisi voittaa. Päätin että jonakin päivänä vielä laskisin lumilaudalla niitä samoja mäkiä kuin aikaisemminkin.

matti_5853Tuo hetki tuli keväällä 2012 jolloin lähdin rinteeseen, hyppäsin vanhan lautani päälle ja kaverini tyrkkäsi minut rinteeseen. Se oli huikea tunne, aivan kuin mikään ei olisi muuttunut ja voin rehellisesti sanoa että se oli yksi elämäni parhaimmista laskuista!

Tammikuussa 2013 päätin alkaa kilpailemaan, otin yhteyttä paralympiakomiteaan ja pyörät alkoivat pyörimään. Ensimmäinen kilpailuni ikinä oli marraskuussa 2013 Hollannin Landgaafissa Para-SBX maailmancupin kauden avauskilpailu ja sijoituin siinä itseni, sekä kaikkien muiden yllätykseksi kolmanneksi. Silloin mieleni valtasi ajatus että tämä on juuri se mitä minun tulee tehdä.

Pääsin kiertämään kauden 13/14 maailmancupin osakilpailut ja sijoituin kokonaiskilpailussa kolmanneksi, sekä pääsin villin kortin turvin Sochin paralympialaisiin edustamaan Suomea ensimmäistä kertaa kilpailtavassa lajissa lumilautacrossissa.

matti_5620

Kausi 14/15 oli todellista tähtisadetta. Sain ympärilleni valmennustiimin ja managerit, minut nimettiin ensimmäisenä suomalaisena vammaisurheilijana Lumilautaliiton A-maajoukkueeseen ja sain myös ainoana pohjoismaalaisena kutsun arvostetuimpaan action sport tapahtumaan X Gameseihin.

Sain hyviä onnistumisia kauden mittaan joka poiki X Gameseissa 6. sijan ja maailmancupin kokonaiskilpailussa 2. sijan. Kauden päätavoite eli MM-kilpailut tuli vastaan helmikuun lopussa. Niihin oli ladattu paljon ja tällä kertaa kaikki onnistui juuri niin kuin olimme suunnitelleet. MM-pronssia Banked Slalomista ja Maailmanmestaruus Lumilautakrossista!!!

Tulevaan kauteen lähden valmiina ja suurella itseluottamuksella hakemaan mitalisijoitusta maailman suurimmasta action sport tapahtumasta X Gameseista.

Vaikka katseet on vahvasti kilpaurheilussa niin loppujen lopuksi kumminkin se suurin tavoitteeni on antaa tekemiselläni viestiä että jos vaan uskot itseesi, unelmiisi ja teet töitä haaveidesi eteen niin kaikki on mahdollista, koska ainut vamma mitä ihmisellä voi olla on huono asenne!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s