Henrin lumilautatarina!

On tullut aika julkaista ensimmäinen Kaikki Snoukkaa -projektin innostama tarina! Tällaista postia saimme jonkin aikaa sitten ja tässä on ihan konkreettinen esimerkki, että laji sopii ja innostaa myös apuvälineitä tarvitsevia. Tärkeintä on asenne!

Alla siis kirje Henrin taustajoukoilta…

Hei,

Huomasimme, että Lumilautaliitto on innostunut soveltavasta lumilautailusta. Tosi kivaa ja hienoa! Siitä innostuneena päätimme kertoa meidän tarinan:

Meidän Henri-poika (10 v) on liikuntavammainen (cp-vamma: jalat jäykät, kävelee käyttäen molemmissa käsissä keppejä) ja olemme vieneet häntä 3-vuotiaasta asti joka talvi  edes kerran laskettelurinteeseen. Mutta kun jalat ei oikein toimi ja varsinkin vauhti suksilla kasvoi, niin iski pelko ja laskettelu oli huteraa. Kaksi talvea sitten vaihdoimme laskettelun itsenäisen kelkkalaskettelun opetteluun, mutta se loppui siihen kun käsivoimat ei riitä kelkan pystyssä pysyttelyyn. Susanna Teron (Malike ym) innoittamana kokeilimme Henrille viime vuonna lumilautailua riderbar-tuen avulla. Ja jees! Sehän toimi hyvin! Henrisaa tukevamman tason, kun kaksi jalkaa on ”maassa” ja käsillä voi pitää tangosta kiinni. Mutta koska riderbareja on vähän lainattavissa (Malikeelta yms.) ja Susannakin kertoi joidenkin isien tehneen sellaisen itse, niin eipä muuta kuin laitettiin Lauri-isä töihin.

lumilauta-p2

Ostimme vanhan lumilaudan+siteet+monot ja ruostumatonta teräsputkea. Tukikehikon kiinnittämisessä lumilautaan auttoi Skiservice Helsingissä (reiät lautaan ja sopivat kiinnitysruuvit sekä osa kehikon hitsauksista). Lopullisen kasaamisen ja hitsaamisen teki Lauri-isä.

Kaiken kaikkiaan tarvikekustannukset omaan lautaan + tukikehikkoon oli noin: 200 euroa (sis. lauta, monot, siteet, putket, yms.)

Oheisissa kuvissa näkyy ensimmäiset testaukset omalla lumilaudalla jouluna 2015 Ylläksen rinteillä. Ja super mahtavasti toimi! Ja mikä ihaninta, sen kanssa voi mennä milloin vaan lautailee, kun on oma. 🙂  Viime viikolla kävimme Peuramaalla, jossa lumilautamme herätti mielenkiintoa sekä lasketteluopettajissa että tavallisessa väessä (mm. uteliaat kyselivät, että ”sillä oppi varmaan lumilautailee nopeammin”… Valistimme, että on kyllä liikuntavammaisen lautailijan tuki.) Koitamme käydä keväällä vielä laskemassa esim. Peuramaalla, joten meidät ja laudan voi nähdä ”livenä” jossakin.

Iloisin lautailuterveisin,

Henri, Lauri ja Tuija Kössö Espoosta

PS. Ja mikä parasta – Henri tykkää menostaan laudallaan ja laittaa ”perässä roikkujan” tiukkoihin tilanteisiin rinnettä alas viilettäessään! Ja ollaan muuten kokeiltu Henrin ”itsenäistä” menoakin tällä laudalla…, ja sen seurauksena käytiin kuvauttamassa ylähampaat! Henri kun irrotti kaatuessaan kädet tuesta, jonka seurauksena tukirauta löi ylähuuleen… 🙂

(Kirje on julkaistu Henrin äidin luvalla)

oma-lumilauta-2

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s